Receptideeën voor jou

Gourmet Reaper Bunjal Kroning Kip/Tofu

door The Chilli Guru op May 30, 2022

Gourmet Reaper Bunjal Coronation Chicken/Tofu - One Stop Chilli Shop

Twee van onze favoriete specerijen nemen en ze samen verdraaien voor een koninklijk feest!

Pat & Pinky's Bunjal Paste vermengd met Chilli Mash Co.'s Reaper Mayo vormt de perfecte basis voor deze opgepepte klassieker!

Je hebt het volgende nodig:

  • 2 kipfilets, vel verwijderd of tofu
  • 1 el koudgeperste koolzaadolie
  • 1 wasvrije citroen, schil en sap
  • 1 desertlepel roomboter / plantenboter
  • 2 el tomatenpuree
  • 100ml/3½fl oz droge witte wijn (bij voorkeur sauvignon blanc)
  • 150ml/5fl oz Reaper mayonaise / Vegan Chilli Mayo
  • 75ml/3fl oz Crème Fraîche / Soja Zure Room
  • 150mlBunjal Currypasta
  • Sla om te serveren
  • Optioneel extra: P&P Mangochutney - 100ml
  1. Wrijf de koolzaadolie over de kip of tofu. Verdeel de citroenrasp erover en breng op smaak met zout en peper.

  2. Stoom de kip 20-25 minuten (of stoom de tofu 6-8 minuten), of tot hij gaar is. Zet opzij om af te koelen.

  3. Smelt de boter in een koekenpan, voeg de sjalot en chilipeper toe en bak 5 minuten. Roer de Bunjal Paste erdoor en kook 2-3 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuutje. Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het volume van de vloeistof met de helft is verminderd.

  4. Roer de mangochutney erdoor en zet opzij om af te koelen.

  5. Meng de Reaper Mayonaise / Vegan Chilli Mayo en de crème fraîche / sojazure room samen in een kom en roer er de afgekoelde currydressing en het citroensap door.

  6. Snijd de kip/tofu in kleine stukjes. Roer de kip door de currydressing. Serveer tussen sneetjes beboterd vers brood en sla.