In 2017 besloot Chilli Mash Company (onze moedermaatschappij) een retailplatform te creëren voor een brede selectie van ethisch geproduceerde chiliproducten.

Ga verder naar maart 2020 toen Covid toesloeg en One Stop Chilli Shop ons bedrijf letterlijk redde door tijdens de lockdowns ons brood en boter te worden. Toen de eerste lockdown begon, droogde ons productiewerk van de ene op de andere dag op, maar gelukkig begonnen onze legendarische klanten binnen enkele dagen online te bestellen en ons door te verwijzen naar hun vrienden.

Gedurende ongeveer 4-5 maanden, terwijl Covid het ergst was, bestond ons team uit slechts 2 of 3 loyale personeelsleden die elke dag binnenkwamen en voorraden verscheepten naar mensen in de hele EU.

Toen de zaken online begonnen te groeien, groeide het vertrouwen en uiteindelijk verkochten we onze hele verse chili-oogst van 2020 kilo voor kilo, wat hielp om het gebrek aan productie dat we voor anderen deden te compenseren.

Helaas stierf eind 2020, toen artikel 50 eindelijk werkelijkheid werd, onze EU-handel van de ene op de andere dag. Mensen (waaronder wijzelf) vonden het bureaucratische papierwerk aan beide kanten van het kanaal te veel om te voltooien, wat betekende dat we de EU niet effectief konden dienen.

Nu, in 2022, One Stop Chilli Shop stappen zet om groter, beter en bekender te worden, hebben we geïnvesteerd in een nieuwe website. Dit nieuwe platform zal ons in de toekomst betere schaalbaarheid bieden en vooral om de EU weer te gaan bedienen. Met financiële en begeleidingssteun van het Britse ministerie van Internationale Handel zullen we in april 2022 beginnen met het bedienen van de EU en de Gulf Reg