Receptideeën voor jou

Bourbon Whisky Chilli BBQ Saus

door The Chilli Guru op Mar 18, 2022

Bourbon Whisky Chilli BBQ Sauce - One Stop Chilli Shop

Rode Paprika - 430g
Tomaat - 110 g
Knoflook - 30 g
Uienpoeder - 20g
Zout - 10 g
Knoflookpoeder - 20g
Zwarte Peper - 5g
Cider Azijn - 100ml
Ahornsiroop - 250g
Bruine suiker - 250 g
Tomatenpuree - 200g
Sinaasappelschil - 25g
Citroensap - 30g
Whisky -100ml
Vanille-extract - 5g
Chilipuree ( Kies uw warmteniveau ) - 50g

De gemakkelijkste manier om deze saus te maken is met behulp van een keukenmachine. Zo niet, dan kun je een kleine staafmixer of een nutri-bullet-achtige sapcentrifuge gebruiken.

Methode:

Hak alle verse ingrediënten fijn.

Breng alle verse ingrediënten en vloeistoffen (behalve de whisky) samen in een keukenmachine. U kunt ook een staafmixer gebruiken om ze in een sauspan te combineren.

Zet het vuur aan en breng langzaam aan de kook. Voeg langzaam de bruine suiker en poeders toe en zorg ervoor dat ze allemaal zijn opgelost voordat je de volgende toevoegt.

Verwarm tot het mengsel 88°C bereikt en ingedikt is.

Zet het vuur uit en laat afkoelen tot 65°C. Roer langzaam de whisky erdoor.

Steriliseer een pot met kokend water of je oven op 180°C.

Verpak de saus in de pot. Binnen 6 weken gebruiken en gekoeld bewaren.