De Chilli-blog

De geschiedenis en belangrijkste ingrediënten van Buffalo Wings Sauce

door The Chilli Guru op May 01, 2023

The History and Key Ingredients of Buffalo Wings Sauce - One Stop Chilli Shop

Buffalo Wings-saus, ook wel bekend als Buffalo Hot Sauce, is een pittige en pittige saus die traditioneel wordt gebruikt om kippenvleugels te coaten. Deze saus is een nietje in de Amerikaanse keuken geworden, met veel variaties en aanpassingen die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Met de uitvinding van veganistische vleugels en op verzoek van veel klanten, hebben we een veganistische versie van traditionele buffel geperfectioneerd met behulp van de nieuwste plantaardige alternatieven voor boter.

Dit bericht gaat in op de geschiedenis van buffelsaus, de belangrijkste ingrediënten en waarom de uitvinders traditioneel boter gebruikten om buffelvleugels te bereiden.

De geschiedenis van buffelsaus

De oorsprong van buffelsaus is terug te voeren tot Anchor Bar in Buffalo, New York, in 1964. Teressa Bellissimo, de eigenaar van de bar, creëerde de dressing door de hete saus met boter te mengen en over gebakken kippenvleugels te serveren. De saus werd al snel een hit en werd enorm populair, vooral in het noordoosten van de Verenigde Staten.

In de loop van de tijd zijn er variaties op de klassieke buffelsaus ontstaan, met verschillende ingrediënten en kruidenniveaus. Sommigen geven de voorkeur aan een mildere versie met minder pit, terwijl anderen kiezen voor een pittigere saus die krachtig is.

Belangrijkste ingrediënten van Buffalo Sauce

De traditionele en vroegste recepten voor buffelsaus gebruikten eenvoudige ingrediënten: cayennepeper , zout, boter, azijn, Worcestershire-saus (probeer onze veganistische VWorcs) en knoflook. Gefermenteerde cayennepeper is het belangrijkste ingrediënt en zorgt voor de kenmerkende warmte en scherpte van de saus. Boter wordt gebruikt om de kruidigheid in evenwicht te brengen en een romige, gladde textuur aan de saus toe te voegen. Azijn en Worcestershire-saus worden toegevoegd voor een diepere smaak, terwijl knoflook een hartige toets toevoegt.

In de loop der jaren zijn er veel variaties op buffelsaus uitgevonden met ingrediënten zoals honing, bruine suiker of cayennepeper om de smaak en kruidenniveaus aan te passen.


Waarom boter wordt gebruikt in Buffalo Wings

Boter (traditioneel of veganistisch) is een cruciaal onderdeel bij het bereiden van buffelvleugels, omdat het helpt de hitte van de hete saus in evenwicht te houden. Het vet in boter helpt de tong te bedekken, waardoor de verbranding door de capsaïcine in hete pepers wordt verminderd. Bovendien voegt boter een rijke, romige textuur toe aan de saus, waardoor het mondgevoel aangenamer wordt.

Deze maand gelanceerd, hebben we onze veganistische versie van buffelsaus ontworpen om het heerlijke, zijdezachte mondgevoel van de boter na te bootsen, met behulp van de nieuwste plantaardige alternatieven. Omdat het geen boter bevat, is het ook ideaal voor mensen met lactose-intolerantie.

Het is zo lekker; je hebt nooit meer traditionele buffelsaus op basis van boter nodig.

Om de perfecte vleugels te maken, kunt u bloemkool- of kippenvleugels in de oven braden of frituren tot ze krokant zijn en voor het opdienen door onze buffelsaus strooien. Serveer met stengels bleekselderij of wortel, ranchdressing of dipsaus met blauwe kaas om de hitte te helpen afkoelen.